Jezelf weer opladen

 

We staan bijna 24 uur per dag aan. Dat is ook niet zo gek want alles kan en bijna de hele dag door. Er zijn altijd prikkels op te zoeken en niks is te gek. Of we nu midden in de nacht een bestelling doen of tijdens het kijken van een film ook aan het scrollen zijn op onze social media of een spelletje doen, het kan allemaal.

 

We denken vaak dat een serie op tv kijken of een beetje scrollen op onze telefoon ontspanning is.. maar dat is niet zo. Je brein is dan nog steeds actief en bezig met prikkels verwerken.

Sterker nog.. het maakt voor jouw brein niet uit of je een serie op Netflix kijkt of dat je een wiskundig rapport leest.. het is constant bezig (nieuwe) prikkels te verwerken. Je kunt je dus afvragen of die pauze die je op social media doorbracht zoveel rust en herstel voor je lijf en systeem heeft gebracht.

 

Onze telefoon leggen we iedere dag aan de lader. Anders raakt deze leeg - dat vinden we heel logisch. Voor ons lijf werkt het niet anders.. wanneer wij niet aan ‘de lader’ gaan lopen wij ook leeg. Rust nemen en herstelmomenten inbouwen zijn daarom van groot belang.. een paar simpele ‘oplaad’ tips:

 

1. Doe zo min mogelijk activiteiten tegelijk - dus geen tv kijken tijdens het koken, niet scrollen tijdens het eten, geen podcast tijdens het autorijden .. niet bellen tijdens het boodschappen doen..

Herkenbaar? - je zal versteld staan hoeveel je nu nog tegelijk doet terwijl je er niet echt bij stil staat.

 

2. Plan Me -time - doe in je vrije tijd dingen waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt en naar uit kunt kijken.

Ben jij iemand die oplaadt door alleen te zijn? of laad jij juist op door mensen om je heen? Pak hierin je ruimte. Even terugtrekken van alles en iedereen kan heel erg fijn zijn. 

 

3. Doe simpele klusjes die je al vaak gedaan hebt - je brein hoeft hiervoor niet meer te werken want hij kent het 'kunstje’ al. Zo kun je de beste ideeën krijgen als je de was aan het ophangen bent, onder de douche staat of je woonkamer opruimt. Luisteren naar je favoriete playlist vind je brein om deze reden ook erg lekker.

 

 

Voel je regelmatig onrust, druk of spanning en merk je dat je hier op leeg loopt.

Sta je vaak al moe op en heb je overdag weinig puf.. ?

Wacht dan niet totdat het je allemaal teveel wordt maar plan dan een gratis kennismaking met me in.

Samen kijken we wat jij nodig hebt om weer meer energie te krijgen.

 

Stuur me een Whatsapp: